fbpx

Nasz przyjaciel Jacek przez ostatnie 5 lat przeszedł ogromną przemianę. Gdy poznaliśmy go 6 lat temu był zagubiony i szukał pomocy w walce z uzależnieniami, problemami natury psychicznej, alkoholem. Narkotyki i środowisko w jakim się obracał przynosiły same kłopoty. Kontakt z medycyną zmienił jego nastawienie do życia. Zaczął czytać, pierwszy raz w życiu tak naprawdę, z zainteresowaniem. Zmienił się całkowicie, jak twierdzi wyleczył z wielu chorób, a przede wszystkim odnalazł sens życia – niesienie pomocy innym. Dziś tworzy naturalne specyfiki roślinne wspomagające zdrowie, zbiera zioła z naszej rodzinnej łąki, tworzy napary, intrakty w oparciu o receptury naszych babć i obszernego działu fitoterapii..

Oto post jaki znaleźliśmy dziś na jego tablicy:

„Intrakty ziołowe (korzenne, kwiatowe, z liści miłorząb ginkgo biloba, oraz inne) z stosowaniem dokładnych procedur wzmacniających ich działanie.
Starannie zebrane zioła (pora roku, miejsce; suszenie: liść szczeci do naparów) miażdżone są w wyciskarce plastikowej wolnoobrotowej, następnie uzyskana miazga ziołowa wypełniana jest gorącym alkoholem 55%
W całym procesie wytwarzania Intraktów surowce nie mają kontaktu z metalem
Surowiec jest dokładnie osuszony przed procesem przetwórczym, co czyni, iż w konsekwencji produkt wyjściowy posiada w sobie 10% wody mniej, a więc jest jakościowo bogatszy/stężony w lecznicze substancje aktywne
Zioła zbierane są (lub wykopywane w przypadku korzeni) w nów, a niektóre z nich (jak szczeć, sierpnik koronowaty, szczodrak krokoszowaty, tarczyca bajkalska) wykopywane są w nów wiosenny, kiedy Przyroda budzi nową siłą wkraczając w cykl wegetatywny
Rośliny (jak: dziurawiec, orzech, szczeć, piołun i inne) pochodzą z czystych terenów nadmorskich ubogaconych w jod – bezpośrednia bliskość Morza Bałtyckiego
Produkt 100% natural. z ziół zebranych i własnych upraw
Najkorzystniejsze efekty zdrowotne daje produkt sporządzony samemu. Nie zawsze jednak jest czas i możliwości przyrządzenia go sobie we własnym zakresie, gdzie uzyskanie świeżego surowca z dobrego źródła jest priorytetem.
Chcąc sporządzić INTRAKT potrzebujemy w tym celu nie wysuszony lecz świeży surowiec, wykopany lub zerwany dniu jego przetwarzania, który po obmyciu i pokrojeniu (wstępnym zmiażdżeniu wyciskarką) przechodzi do etapu ekstrahowania w słojach.
W ostatnim dniu maceracji/ekstrahowania Intrakt wyciskany jest z wyekstrahowanego korzenia szczeci przy pomocy wolnoobrotowej plastikowej wyciskarki ślimakowej

Zastosowane przyrządy i narzędzia pracy: dokładna waga (0,5 g) ,alkoholomierz, czuły termometr elektroniczny, wolnoobrotowa wyciskarka, drewniane łyżki oraz szklane naczynia, garnki emaliowane

Wg opinii specjalistów od nalewek i Intraktów, ich wytwórca powinien być zaangażowany intencjonalnie w przygotowanie medykamentu, aby energia w procesie produkcji była przekazywana z twórczą intencją, koncentracją, wówczas jest on najefektowniejszy, a wybrany dzień do sporządzenia intraktu w pozytywnym nastawieniu, dobrym nastroju, gdy praca ta daje pełne zadowolenie, satysfakcję: z wiarą w dobroczynne działanie ziół, że wtedy ma to największy wpływ na ich skuteczność.

Spożywając Intrakty wystarczy stosować się do prostego przepisu. Substancje lecznicze zawarte w roślinie (świeżym surowcu) konserwowane alkoholem pozostają w Intrakcie nie tracąc swych właściwości, co niestety ma miejsce w innych sposobach przygotowywania napojów, gdzie część substancji czynnych ulatnia się w fazie parowania/studzenia, lub też woda/wrzątek nie są w stanie wyekstrahować substancji aktywnych właściwych dla wybranego zioła. Natomiast te zawarte w Intrakcie są dalece bardziej wchłaniane oraz przyswajalne przez organizmu, dostarczane do pożądanych organów odblokowując układ immunologiczny.”

Jeśli potrzebujesz pomocy, porady, bądź wsparcia napisz, lub zadzwoń.

Kontakt do Jacka : +48 579-842-500

Facebook: https://www.facebook.com/jacek.jasiniak